fbpx
Ce este astigmatismul? Despre astigmatismul miopic si hipermetropic

Ce este astigmatismul? Despre astigmatismul miopic si hipermetropic

  In acest articol vreau sa-ti vorbesc despre aceasta problema de vedere care poate aparea odata cu miopia sau hipermetropia.

 Ce este astigmatismul? 

Astigmatismul apare datorita unei imperfectiuni a corneei sau a cristalinului care au rolul de a focaliza lumina pe retina. 

În majoritatea cazurilor, astigmatismul apare din cauza formei neuniforme ale cristalinului. În cazul ochiului normal, toate razele de lumină se înclină în aceeaşi direcţie. În cazul astigmatismului, razele de lumină variază de la plan la plan. În mod obişnuit, corneea are cea mai mare putere de refracţie pe meridianul vertical, linia dintre ora 12:00 şi ora 6:00. 

Acesta este cunoscut ca astigmatism direct. Cercetările indică faptul că acesta este de departe cel mai comun tip de astigmatism şi că se găseşte la cam 88% din cazuri. Alt tip de astigmatism, ceva mai rar întâlnit este cazul în care puterea de refracţie a corneei este mai mare de-alungul meridianului orizontal orele 9 şi 3 pe ceas. Aproximativ 5% din cazurile de astigmatism au această caracteristică.

Cum se manifesta astigmatismul?

 Din această cauză, pe retină apar în mod anormal două sau mai multe imagini ale aceluiaşi obiect focalizat. Astfel persoana suferindă acuză probleme cu calitatea imaginii pe care o vede indiferent de distanţa la care este aşezat obiectul privit. 

Există şi alte cazuri, şi mai rare, în care astigmatismul este oblic. Totuşi, este posibil să ai astigmatism în orice punct al busolei şi, în acelaşi timp atât, să ai astigmatism vertical cât şi orizontal. Poti avea astigmatism la unul sau la ambii ochi, sau în unghiuri diferite la fiecare ochi. 

Contrar credinţelor tradiţionale, astigmatismul este de obicei uşor de corectat. Relaxarea reprezintă cheia tratamentului. 

Pentru inceput trebuie sa relaxezi muschii oculari prin cateva exercitii pentru astigmatism.

 

Nu uita sa fii atent si la alimentatia pe care o ai si sa oferi ochilor tai nutrientii de care au nevoie pentru a obtine o vedere perfecta.

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi

Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)

%d bloggers like this: