Ce este miopia si ce tratament pentru miopie natural exista?

Ce este miopia si ce tratament pentru miopie natural exista?

 Miopia este cea mai comună problemă de vedere şi afectează, la un moment dat, vieţile a aproape jumătate din populaţia globului.

Dar mai intai…

Ce este miopia si ce tratament pentru miopie exista?

Miopia este o problema de vedere care se manifesta prin dificultatea de a distinge clar obiectele aflate la o anumita distanta de ochii tai. Daca esti miop,poti vedea lucrurile clar din apropiere dar de la distanta nu.

Ceea ce se intampla defapt cum poti vedea si in imagine, este ca imaginea se formeaza in fata retinei care se afla in spatele ochiului. Punctul focal este locul unde se formeaza imaginea. Acest lucru se intampla datorita faptului ca globul ocular se alungeste posterior sau anterior.

Oftalmologii ne fac sa credem ca aceasta problema se rezolva cu ajutorul ochelarilor sau a lentilelor de contact. Dar lentilele defapt corecteaza doar deficitul de refractie. Trateaza efectul dar nu si cauza. De aceea nu e de mirare ca la unele persoane dioptriile cresc de la an la an.

Când simţi primele semne ale miopiei, poti încă să vezi destul de clar ceea ce se petrece în imediata ta apropiere. Doar obiectele de la distanţă par înceţoşate. Miopia începe, de obicei, din anii de şcoală, când iti dai seama că ai probleme întrucât nu înţelegi ce scrie pe tablă. La început e simplu să ne acomodăm cu ea, dar devine curând o problemă serioasă. Trebuie să iti verifici ochii şi, în cele din urmă, esti silit să porti ochelari. Totuşi, din momentul în care începi să porti ochelari, iti dai seama că miopia tinde să progreseze şi să se agraveze.

Atunci vei avea nevoie de o reţetă mai puternică, pentru a vedea confortabil. Curând vei descoperi că trebuie să porti ochelari tot timpul – când, în realitate, adevărul este că ai putea să vezi perfect fără ei.

Cauze din care apare miopia

Miopia apare datorita privirii indelungate asupra obiectolor aflate la distante mici. Holbatul indelungat la calculator sau cititul mult sunt principalele cauze ale miopiei, daca ochii nu sunt odihniti atunci cand acestia au nevoie de odihna si relaxare.

O alta cauza a miopiei este data de influenta mediului asupra muschilor globului ocular. Un exces de tonus din partea muschiului ciliar care provoaca spasme ciliare poate antrena miopia. De asemenea, un efort prea mare poate consolida muchii ciliari micsorand astfel curbura cristalinului. Se mai stie ca temperaturile inalte pot modifica indicele de refractie a cristalinului.

Pierderea vederii la distanţă este cunoscută încă din vremuri străvechi. Conceptul grecesc al miopiei era acela că din creier curge “prea puţin spirit de vedere” şi, ca urmare, vederea e prea slabă pentru a se extinde şi asupra obiectelor de la distanţă. Totuşi, nu s-a acordat atât de multă atenţie problemelor de vedere, până la jumătatea secolului al XIX-lea. Destul de interesant este faptul că, în prima jumătate a acelui secol, purtarea de ochelari era descurajată. Se credea că ochelarii agravau problema deja existentă şi că făceau rău.

În timpul deceniului 1860-1870, oftalmologul german Herman Chon a observat că miopia creştea, pe măsură ce copiii înaintau în şcoală. În 1866, Dr. Chon a publicat un studiu al ochilor a zece mii de copii care urmau cursurile şcolilor din Breslau. Concluzia lui a fost una rezonabilă: în principiu, folosirea (şi, mai ales, folosirea abuzivă) a ochilor era cea care ducea la miopie. Teoria lui Chon a dominat următorii cincizeci de ani şi a început o adevărată cruciadă pentru standarde mai bune de igienă vizuală, în şcolile din întreaga Germanie.

Doua exercitii ca tratament pentru miopie

Acum vreau sa-ti prezint 2 dintre exercitiile pe care sa le incepi sa le practici in cazul in care ai miopie:

Pendulare prelungită

În legănarea prelungită, rasuceste-ti corpul din talie, într-o mişcare de 180°. Permite-le ochilor să urmărească încet diverse obiecte
din jurul tau. La început, lucreaza mai încet. Viteza nu este importantă, exerseaza într-un mod cât mai relaxat posibil. Mişca-te, privind Ia distanţe diferite în spaţiu. Vei observa că lucrurile încep să devină mai clare.

Pendularea ochilor

Această mişcare este făcută doar cu ochii. Priveste un cuvânt sau o propoziţie scurtă şi treci cu ochii de Ia începutul până Ia sfârşitul acesteia, de câteva ori. Închide ochii pentru câteva momente şi apoi priveste iarăşi cuvântul. Vei descoperi că a devenit mai clar.

Cu secole în urmă, războinicii japonezi samurai au descoperit că, în timpul antrenamentelor de tras cu arcul, samuraii care vizualizau calea săgeţii până Ia ţintă îşi îmbunătăţeau calităţile vizuale. Chiar şi aceia care aveau vedere bună au observat îmbunătăţiri substanţiale ale capacităţilor lor vizuale. Maestrul japonez le spunea elevilor: “Priviţi copacul, apoi priviţi o singură ramură, apoi o singură frunză, apoi nervurile frunzei şi apoi vârful unei frunze”. In esenţă, această variaţie în focalizare oferă cheia unei vederi naturale clare.

Ai grija de ochii tai, ca ei sa aibe grija de vederea ta!

Daniel.

P.S: Daca doresti sa scapi rapid de miopie, prin exercitii oculare, sfaturi alimentare foarte utile, metode si tehnici benefice ochilor si vederii tale, iti recomand cu incredere cartea tiparită Vedere Fără Ochelari!

 

Recomandă mai departe

One Reply to “Ce este miopia si ce tratament pentru miopie natural exista?”

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)