fbpx
10 Ponturi SUPER-EFICIENTE pentru o VEDERE CLARĂ

10 Ponturi SUPER-EFICIENTE pentru o VEDERE CLARĂ

De mici ni s-a spus că este important să mâncăm morcovi că sunt buni pentru ochii noștri, ca să ne asigure o vedere clara. Acum că suntem oameni în toată firea, vrem mai multe indicații. Adevărul este că cele mai bune sfaturi, tehnici și metode din sănătate nu sunt prea cunoscute din diverse motive.

Mai jos vei putea găsi 10 ponturi foarte eficiente pentru ochi sanatosi si vedere clara, pe care ar trebui să le ții minte…

1. NU TE REZUMA DOAR LA MORCOVI. Mai există și alte alimente înafară de morcovi care constituie o vedere claraalimentație sănătoasă și benefică pentru ochii tăi. Antioxidanții sunt importanți pentru a-ți menține ochii sănătoși și îi găsești din plin în verdețuri. Un exemplu bun ar fi spanacul. Pe de altă parte, ouăle conțin mult zinc, iar asta reduce riscul apariției degenerescenței maculare.

Un alt exemplu bun sunt citricele și fructele de pădure fiindcă conțin vitamina C, iar asta nu te protejează doar de degenerare/degenerescența maculară, ci și de cataracte. 

2. AI GRIJĂ LA RADIAȚIILE ULTRA-VIOLETE! Acestea sunt cunoscute ca fiind dăunătoare pentru ochi și piele. O idee bună este să porți ochelari de soare cu lentile polarizate atunci când soarele este puternic. Și asta ar putea reduce cataractele. Un alt sfat bun aici ar fi ca în perioada caldă a anului să nu te expui la soare între orele 11-17, tocmai din cauza razelor ultraviolete. 

3. FII ATENT CÂT ȘI CUM ÎȚI FOLOSEȘTI OCHII ÎN FAȚA MONITORULUI. Oamenii care își petrec prea mult timp în fața monitorului își pot forța ochii din cauză că uită să mai clipească și să mai ia pauze. O tehnică foarte utilă este „10-10-3”. La fiecare 10 minute în fața monitorului, ia 10 secunde pauză, privind ceva la vreo 3 metri distanță față de tine. Asta îți va relaxa ochii și te va ajuta sa obții o vedere clara.

4. CONSUMĂ CEAI VERDE. E plin de anti-oxidanți foarte benefici atât pentru ochi, cât și pentru restul corpului. Nu ar mai avea rost să zic că este și anti-cangerigen. Iar pe langă anti-oxidanți mai conține ceva este bun pentru retină (locul unde se formează imaginea pentru ca tu sa ai o vedere clara). 

 5. CLIPEȘTE! Nu doar monitoarele cauzează suprasolicitarea ochilor. Adu-ți aminte să clipești atunci când ești concentrat într-o activitate cum ar fi cititul unei cărți. Câteva clipiri la câteva minute ar fi de-ajuns. Însă cel mai bine ar fi sa o faci automat fără să te gândești că trebuie să clipești. Nu-ți lăsa ochii să te usture. Fii conștient de asta.  

6. AFLĂ DACĂ CEI DIN FAMILIA TA AU AVUT ANUMITE PROBLEME DE VEDERE. Unele probleme de vedere pot fi genetice. Dacă părinții sau bunicii tăi au niște deficiențe sau afecțiuni oculare, le-ai putea avea și tu. Încearcă să afli aceste detalii ce țin de problemele oculare pe care cei din familia ta le au sau le-au avut. Asta te va ajuta să identifici la timp anumite probleme, înainte ca acestea să scape de sub control. 

7. CONSUMĂ PEȘTE. Peştele îmbunătăţeşte vederea şi luptă împotriva degenerării maculare. Previne sindromul ochilor uscaţi şi glaucomul. De asemenea, peştele reduce inflamaţiile de la nivelul ochilor şi ajută la funcţionarea corectă a vaselor de sânge din zona oculară.

8. ÎNCEARCĂ SUPLIMENTE ALIMENTARE.  Poate că ți se pare că sunt multe de luat în considerare în ceea ce priveste alimentația. Vestea bună este că dacă nu reușești să le dai ochilor tăi tot ce au nevoie prin alimentație, oricând poți încerca suplimente alimentare.

9. SOMNUL DE AMIAZĂ. Nu sugerez să dormi câte 2 ore în fiecare după-masă. Un pui de somn ar fi suficient. Este suficient doar sa ațipești puțin, să zicem pentru vreo jumătate de oră. Este perfect pentru a-ți odihni mintea și ochii. 

10. FEREȘTE-TE CÂT DE MULT POȚI DE FUMUL DE ȚIGARĂ. Dacă nu fumezi, nu te apuca. Dacă fumezi, caută să renunți la fumat sau măcar redu cantitatea de țigări. Fumatul îți va expune ochii la riscul cataractelor, degenerării oculare și a altor afecțiuni oculare. Acest obicei pur și simplu nu merită având în vedere toate riscurile la care îți expune sănătatea. Totuși, dacă nu te poți abține de la fumat, îți recomand un articol ca să afli care sunt vitaminele recomandate pentru ochii fumătorilor.  

*****

Acum că ți-am dat cele 10 ponturi prețioase pentru ochii și vederea ta, îți mai pot spune că poți avea grijă de ochii tăi cu mai puțin efort decât crezi.

Multe din ce am enumerat mai sus, reprezinta chestiuni de bun simț pentru protejarea ochilor. Cu puțină voință le poți respecta zilnic, până devin obiceiuri (în cazul în care nu sunt). 

Dacă ai asigurare medicala, atunci profită de asta! Un control oftalmologic anual poate detecta din timp eventualele probleme, înainte să devină urgențe. 

Pe de altă parte, un beneficiu majori constă în alimentație. Partea și mai bună este că alimentele pe care le vei consuma pentru vedere sunt foarte bune și pentru sănătate în general.  

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)

%d bloggers like this: