fbpx
Exercitii pentru astigmatismul miopic, hipermetropic si tensiune oculara

Exercitii pentru astigmatismul miopic, hipermetropic si tensiune oculara

astigmatismul In acest articol iti voi prezenta un exercitiu pentru astigmatism. Atat pentru astigmatismul miopic cat si pentru astigmatismul hipermetropic.

NOTĂ: Exercitiul de mai jos, nu inlocuieste sfaturile si recomandarile medicale! 

Cu toate că te-ai lamurit pana acum cat de mult te-au ajutat cele din urma si cat de mult (nu) ti-au imbunatatit vederea, ochelarii de vedere si lentilele de contact…

Acum iata exercitiul:

  1. Plaseaza-ti degetul aratator chiar în faţa ochilor. Degetul ar trebui să se afle faţă de ochi, la o distanţă mai mică decât lăţimea palmei. Unii s-ar putea să nu vadă degetul cu claritate. Nu e nicio problemă, din moment ce tot ce vrem să facem este să exersăm musculatura oculară si sa eliminam tensiunea oculara.

 2. Acum, foarte încet, mişca degetul în sus, ţine-ti capul nemişcat şi urmăreste degetul cu privirea până unde îl poti vedea. Apoi, foarte încet, mişca degetul în jos. Continua să mişti degetul si sa il urmaresti cu privirea cat poti, în unghiuri diferite.

3. Când ai terminat o serie de asemenea mişcări, relaxeaza-ti ochii(prin clipire si privit la diferite distante) şi braţul(prin scuturare). Când esti pregătit fa acelaşi exerciţiu, dar de data asta sincronizeaza mişcarea cu respiraţia. Pe măsură ce mişti degetul în sus inspira, iar când îl cobori expira, cât mai lent posibil. Observa cum întregul corp începe să se relaxeze, inclusiv ochii.

 4. Fa acest exerciţiu cu sincronizare de respiraţie, mişcând degetul în cerc, o dată în sensul acelor de ceasornic şi odată în sens invers acelor de ceasornic. Ai observat că mişcarea spre anumite unghiuri este mai dificilă decât spre altele? Asta indică faptul că muşchii drepţi ai ochilor sunt mai puţini flexibili în acele unghiuri.

 Practica acest exerciţiu de trei ori pe zi, cu câteva ore de pauză între ele. E ca un fel de gimnastică aerobică pentru ochi. Nu trebuie decât să atingi un maxim de concentrare şi apoi să relaxezi. Făcând asta în mod repetat, pe o anumită perioadă de timp, vei reuşi să te relaxezi şi să reduci mare parte din tensiunea acumulată de musculatura oculară, iar ca rezultat, corneea îşi va reveni la forma normală.

 Acest exercitiu poate fi excelent si pentru tensiunea oculara.

 Spor la treaba!

P.S: Daca vrei sa descoperi mai multe exercitii si metode pentru care te pot ajuta cu astigmatismul, intra AICI! 

Ai grija de ochii si vederea ta!

imbunatatirea vederii fara operatii laser ochi

Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)