Exercitii pentru ochi si istoria lor – PARTEA I

Exercitii pentru ochi si istoria lor – PARTEA I

   Terapia vederii nu este un concept nou. Defapt metodele de antrenare si imbunatatire a vederii exista de aproximativ un secol.

Dezvoltarea exercitiilor oculare

La inceput aceste exercitii oculare se foloseau in special la copii. Aceasta metoda implica un obiect stralucitor care era asezat in preajma copiilor pentru a-i stimula sa se uite intr-o directie anume. Acest lucru nu era neaparat pentru sanatate, dar asa au aparut exercitiile pentru ochi.

Medicii oftalmologi nu au inceput sa foloseasca aceste exercitii in mod oficial pana in 1928. Aceasta ramura a oftalmologiei a fost prima data recunoscuta in Marea Britanie. De la inceputul folosirii acestor metode care au fost recunoscute si oficial, au fost adoptate de tot mai multi optometristi ca pe un eficient remediu.

Exercitiile oculare moderne au progresat si s-au diversificat mult de cand acestea au aparut prima data. La inceput oftalmologii le spuneau pacientilor sa priveasca obiecte un anumit timp din apropiere si la indepartare.

   Totusi, odata cu tehnologia moderna sunt multe elemente ajutatoare care te-ar putea ajuta la imbunatatirea vederii.

Cat de eficiente sunt exercitiile oculare?

Adevarul este ca daca le practici in mod regulat, exercitiile pot fi foarte eficiente, imbunatatind vederea in ansamblu. Studiile si testimonialele sunt dovezi suficiente, dar incercand pe proprii tai ochi vei vedea dovada care te va face sa crezi in eficienta acestor exercitii.

Afectiunile oculare care sunt diminuate si chiar eliminate sunt miopia, hipermetropia, astigmatismul, prezbitismul. Acestea sunt defapt cele mai intalnite probleme de vedere pe care o persoana le poate avea. In cartea Vedere Fără Ochelari sunt exercitii pentru fiecare dintre aceste deficiente sau erori de refractie cum se mai pot numi.

In partea a 2-a a articolului o sa vorbesc despre cateva tipuri de exercitii oculare care se fac atat in cabinetul medicului oftalmolog cat si exercitii care se pot face in intimitatea locuintei tale.

Pana atunci… ai grija de vederea ta, pentru ca ea sa aibă grija de ochii tai!

 Alege varianta PREMIUM a imbunatatirii vederii tale! 

CLICK pe imagine 

 

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)