Cele 10 Metode Pentru A Asigura Ochi Sănătoși Copiilor Tăi într-o lume invadată De Tehnologie

Cele 10 Metode Pentru A Asigura Ochi Sănătoși Copiilor Tăi într-o lume invadată De Tehnologie

10 Tips to Preserve Kids Vision in a High-Tech World     Fara introduceri inutile, ai mai jos 10 sfaturi pentru sanatatea ochilor copiilor tai:

  1. Permite copiilor tai sa foloseasca electronicele doar pentru sarcini rapide si strict necesare. E recomandabil sa nu le permiti sa citeasca articole lungi timp de ore intregi sau sa se joace prea mult. Articolele lungi ar fi mult mai bine sa fie printate ca sa le citeasca de pe hartie.

   2. Mai mult, asigura-te ca copilul/copiii tai nu tin smartphone-ul sau tableta sau monitorul prea aproape de ochi. Nu cred ca mai trebuie sa spun aici ca folosirea indelungata a acestor electronice privind de-aproape si fara sa clipeasca, cauzeaza, tensiuni oculare, dureri de cap, lacrimari, iritari ale ochilor si chiar vedere incetosata, toate acestea ducand la sindromul privitului la ecran. Despre asta vorbesc mai multe in celelalte articole, de aceea nu intru in amanunte aici.

3. Invata-ti copiii sa-si odihneasca ochii. O tehnica buna pe care ar fi bine s-o foloseasca ar fi regula „10-3-10”, tehnica care poate fi gasita in raportul gratuit pe care il poti descarca daca te abonezi la newsletter-ul de la sfarsitul articolului acesta. Deasemenea aminteste-le sa clipeasca regulat. Si te rog adapteaza-le scaunul la birou ca sa vada bine.

4. Plaseaza-le monitorul la o distanta de 50-70 cm fata de ochii lor. Aliniaza partea de sus a monitorului la nivelul ochilor ca sa poata privi usor in jos la monitor in timp ce isi desfasoara activitatile.

5. Alege-le o pozitie comfortabila pe scaun astfel incat talpile sa le fie lipite de podea. Daca folosesc un laptop, asigura-te ca il folosesc la o masa sau la un birou.

6. Asigura-te ca contrastul dintre lumina monitorului/ecranului nu este prea puternic. Si anume, luminozitatea ecranului sa nu fie prea intensa fata de luminozitatea incaperii respective. Contrastul dintre luminozitatea puternica a unui monitor si o camera intunecata suprasolicita ochii.

7. Foloseste o lampa sau un sistem de iluminat in spatele monitorului pentru a reduce contrastul puternic, seara pe intuneric.

8. Ofera-le o alimentatie sanatoasa bazata pe multe fructe si legume, in special verdeturi. Copiilor le plac mult morcovii cruzi (bogati in beta-caroten) pentru ca au vazut la Bugs Bunny si spanac pentru ca Popeye facea muschi de la el 🙂 Nu stiu insa daca copiii din ziua de azi mai urmaresc astfel de desene, dar ai prins ideea.

9. COnvinge-i sa stea in fata ecranelor(televizor, smartphone, laptop, calculator etc) cel mult 2 ore pe zi. Ai putea face asta, incurajandu-i sa practice niste sporturi in cadrul scolii sau inafara ei.

10. Este important sa petreaca mai mult timp afara, decat in casa! Puteti face activitati afara impreuna, cum ar fi plimbatul prin parc sau practicand un anumit sport – cliclismul si nu numai etc.

Si intotdeauna sa observi daca copilul tau prezinta mancarimi des la nivelul ochilor, daca se incrunta des in fata monitorului, daca isi freaca ochii sau atentie limitata la sarcinile ce implica vederea. Toate acestea sunt semne care duc in timp la deteriorarea vederii. Daca copilul tau se plange frecvent de dureri de cap dupa ce citeste, vedere incetosata sau/si obosita, ori vedere dubla, du-l la un oftalmolog.

Imbunatatirea Vederii Natural Fara Ochelari

http://vedereperfecta.com/sfs6gf8g0mnjfd6s5f#sthash.7eTJuDKy.dpuf
http://vedereperfecta.com/sfs6gf8g0mnjfd6s5f#sthash.7eTJuDKy.dpuf
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)