Principii de baza pentru imbunatatirea vederii

Principii de baza pentru imbunatatirea vederii

Salut!

In acest articol vreau sa discut despre principiile baza prin care se obtine o vedere perfecta in mod natural. O sa discut despre cele mai importante 3 principii: miscarea ochilor, centralizare si relaxarea ochilor. Sa cunosti aceste 3 principii, este foarte important pentru imbunatatirea vederii.

Sa le luam pe rand si sa vorbim despre fiecare:

1. Miscarea ochilor

Acest principiu se bazeaza pe faptul ca noi trebuie sa ne miscam ochii constant, schitand obiectele spre care privim si nu holbandu-ne la acestea. In mod inconstient ochii nostri se misca constant dintr-o parte in alta. Ei niciodata nu stau locului. Sunt mereu activi de la miscari si pana la micro-miscari(miscari neobservabile). Incearca atunci cand te uiti spre un obiect sa-i observi forma, marimea, culoarea si eventual alte detalii.

De altfel, acest principiu se refera si la clipire. Cei care nu vad clar fara ochelari sunt obisnuiti sa clipeasca rar. Ceea ce nu e bine. Trebuie sa clipesti din ce in ce mai des. Fa-ti un obicei din asta. Incearca sa renunti la privirea vicioasa, aceea de a te holba cand privesti spre anumite lucruri, in special spre monitoare si carti(atunci cand citesti). Incearca sa privesti "cu ochi de copil". Si cand spun asta ma refer la faptul ca, copiii atunci cand privesc, ochii lor mereu se misca, explorand lumea din jurul lor.

2. Centralizarea imaginii

Aceasta merge mana in mana cu miscarea ochilor si ne da de inteles ca ochiul uman este facut sa vada doar un singur punct clar in orice moment. Acest punct in care ochii privesc, imaginea este cea mai clara. In rest totul este mai putin clar. Cand te holbezi imaginea devine difuza in loc sa o centralizezi ca sa devina clara si atunci vederea ta risca sa se deformeze.

3. Relaxarea ochilor

Ce tine de relaxare trebuie sa intelegi ca nu te poti relaxa complet decat daca respiri corect. Urmeaza te rog pasii de mai jos pentru o respiratie facuta corect pentru a te relaxa:

1. Aseaza-te confortabil pe un scaun sau un fotoliu, ori intinde-te pe un pat sau o canapea.

2. Pune-ti o mana pe stomac si cealalta pe piept.

3. Inspira incet si profund pe nas.

4. Pe masura ce inspiri trebuie sa simti cum stomacul pe care tii una din maini, se mareste. Daca simti ca pieptul se mareste concentreaza-te pe diafragma atunci cand respiri. Diafragma se afla in partea superioara a stomacului

5. Expira pe gura la fel de incet si profund ca pe nas.

6. Fa pauza si repeta acest exercitiu de respiratie.

 

Acestea au fost 3 dintre cele mai importante principii de baza pentru imbunatatirea vederii natural. Incearca sa le practici de cate ori ai ocazia si incearca sa le introduci in obiceiurile tale zilnice.

Imbunatatirea Vederii Natural Fara Ochelari
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)