Remedii pentru Îmbunătățirea Vederii De Acasă

Remedii pentru Îmbunătățirea Vederii De Acasă

Ochii sunt ferestrele care te țin conectat la lumea din jur. Dar ce se întâmplă când imaginile din fața ta devin neclare? 

Un lucru pe care poate nu îl știai este că vederea e responsabilă de până la 80% din simțurile totale ale organismului. Acum că ai aflat asta, probabil înțelegi de ce e așa de important ca ochii să aibă o stare de sănătate cât mai bună. Mai ales că există multe lucruri care îți pot afecta ochii, printre care bolile, accidentele sau chiar cauzele genetice.

În asemenea cazuri, prevenția are rezultate mult mai bune decât tratamentul.

Și există multe modalități de prevenție pe care le pot realiza acasă, cum ar fi schimbarea stilului de viață sau diverse remedii care pentru imbunatatirea vederii per ansamblu.

Problema este că odată ce o persoană îmbătrânește, același lucru se întâmplă și cu vederea sa. Capacitatea vizuală va scădea, de obicei treptat dar, în unele cazuri, mai rapid decât ar fi normal. Deși problemele oculare sunt mult mai des întâlnite la adulții peste 50 de ani, există și mulți copii cu astfel de probleme.

Există diferite metode mai tradiționale de a corecta aceste probleme. Printre ele se numără și purtarea lentilelor de corecție sau operațiile. Totuși, există și câteva remedii naturale pe care le poți folosi de acasă (exercițiile oculare sau vitaminele) sau câteva schimbări ale stilului de viață. Acestea sigur te vor ajuta să îți îmbunătățești vederea în mod natural.

Exercitii pentru ochi    imbunatatirea vederii
Următoarele exercitii pentru ochi îți vor întări mușchii oculari și îți vor menține cristalinul flexibil, iar vederea ta se va ameliora. Iată câteva dintre cele mai cunoscute exerciții pentru imbunatatirea vederii:

Exerciții Yoga De Respirație
Vor stimula respirația conștientă, iar scopul acesteia este să închizi ochii și să îți relaxezi corpul. Astfel, vei reuși să îți relaxezi și mușchii. Inspiră pe nas și expiră pe gură timp de 2 minute. La sfârșitul celor 2 minute, când deschizi ochii, încearcă să nu te concentrezi la nimic. Repetă exercițiul de 3 ori.

Exerciții De Clipire
De fiecare dată când clipești, îți limpezești și îți cureți ochii. Poți să faci asta oricând și oriunde, dacă îți simți ochii obosiți. Idealul ar fi să clipești tip de 4-5 secunde la fiecare 2 minute.

Exerciții Cu Palmele
Acestea au fost create special pentru a stimula diferitele puncte de acupunctură din zona ochilor. În acest mod, mușchii oculari și cei din zona ochilor se vor relaxa, iar mintea ta se va liniști. Cum se execută acest exercițiu? Ei bine, așează-ți coatele pe o suprafață tare în fața ta, așa încât palma stângă să își acopere ochiul stâng. Degetele ar trebui să îți rămână undeva în zona frunții. Același lucru e valabil și pentru palma dreaptă și ochiul drept. Palmele trebuie să acopere ochii fără să îi apese. Ca și durată, ar trebui să faci exercițiul acesta undeva la 3 minute.

Alimentația
Un alt lucru foarte important pentru a-ți menține ochii sănătoși este să consumi alimentele potrivite. Asta înseamnă că ar fi bine să introduci în alimentația ta anumite produse ce ajuta la imbunatatirea vederii. Sigur, în cazul în care nu le consumi deja.

 • Afinele – Conțin o cantitate mare de antioxidanți, care îți vor proteja ochii de radicalii liberi. De asemenea, vor îmbunătăți și circulația sanguină la nivelul ochilor.
 • Strugurii și coacăzele – Au rol în vederea pe timpul nopții.
 • Morcovii – Sunt bogați în beta-caroten, care e deja celebru pentru rolul său în imbunatatirea vederii, dar și în vitamina A.
 • Peștii de apă rece (ex. somonul) – Peștii au un conținut mare în DHA, un acid gras care vine în ajutorul membranelor celulare ale ochilor. Aceștia sunt folosiți sub diverse forme de tratament în boli ca degenerarea maculară, ochi uscați sau imbunatatirea vederii in general.
 • Legumele verzi – Conțin nutrienți care protejează macula ochilor, datorită cantității mari de carotenoide pe care le conțin
 • Usturoiul, ceapa și ouăle – Conțin de asemenea antioxidanți cu rol benefic pentru cristalin

 

Alte Sfaturi Pentru Imbunatatirea Vederii
Adevărul e că e mult mai ușor să previi problemele de vedere decât să le tratezi, odată ce ele și-au făcut apariția. Chiar dacă exercițiile vizuale și o alimentație corespunzătoare sunt factori cheie pentru sănătatea ochilor tăi, mai există și alte aspecte pe care le poți folosi în beneficiul vederii tale. De exemplu:

 • Petrece mai puțin timp în fața calculatorului și mai ales, ține cont de regula 10-3-10.
 • După fiecare jumătate de oră în care te uiți la televizor, ia o pauză de 10 minute. Asta îți va ajuta ochii să se relaxeze și să facă o pauză de concentrare.
 • Încearcă să privești obiecte mai îndepărtate atunci când iei această pauză de la televizor sau calculator.
 • Atunci când îți simți ochii obosiți, spală-te cu puțină apă rece.
 • În cazul în care îi simți extrem de obosiți, închide-i câteva secunde pentru a se odihni. O vorbă veche spune că ”5 secunde pot face diferența”.

 

Stilul De Viață
Când vine vorba de ochi și de sănătatea lor, trebuie să ai grija de ei exact ca și de altă parte a corpului tău. Ce înseamnă asta? În principiu, exercițiu și o alimentație corectă. Dar totuși, acestea nu sunt singurele elemente responsabile de sănătatea ochilor.

Pe lângă sfaturile de mai sus, ai grijă să dormi suficient în fiecare zi. Ai nevoie de vreo 6-8 ore de somn pe noapte pentru ca ochii tăi să se odihnească și să se întrămeze pe deplin. Dacă nu dormi suficient, te poți trezi că ai mai multe probleme de vedere decât ai fi crezut.

Un alt factor important este cantitatea de apă pe care o bei zilnic. Corpul uman are ca și constituent major apa, ceea ce înseamnă că trebuie să îl aprovizionezi mereu cu aceasta. Astfel, ochii tăi vor rămâne limpezi și feriți de praf pe toată durata zilei. Apa este esențială pentru fiecare parte a organismului, inclusiv pentru ochi. În general, o canitatea de 2-2,5 l de apă pe zi îți va menține corpul suficient de hidratat.

Totuși, dacă locuiești într-o zonă aridă, cel mai probabil ai nevoie de o canitate mai mare de apă.

Ochii trebuie îngrijiți pe tot parcursul vieții, iar asta înseamnă să previi problemele ce pot apărea la nivelul lor, dar și nevoia de a purta lentile de corecție. Există mii de povești de succes și studii legate de beneficiile apărute atunci când ai grijă de ochii tăi, dar și de măsurile preventive pe care le poți lua chiar de acasă.

Remediile și schimbările stilului de viață pe care le-am prezentat aici pot face o mare diferență cu privire la sănătatea ochilor tăi. 


imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)