fbpx
Vitamine si minerale care duc la imbunatatirea vederii

Vitamine si minerale care duc la imbunatatirea vederii

imbunatatirea vederii  Dupa cum bine stii alimentatia sanatoasa este foarte importanta pentru corpul nostru. Insa din pacate multa lume nu tine cont de ea. Din motiv de graba sau de indiferenta, oamenii au tendinta sa manance la fastfood sau sa consume alte semi-preparate. Ce este mai rau este ca isi fac un obicei din asta.

  Alta problema este fierberea legumelor. Atunci cand acestea se fierb, odata prin fierbere o mare parte din nutrientii (vitamine, minerale) acestora dispar. Cel mai bine este sa consumam legume in stare proaspata, in special verdeturi. Iar daca nu sunt stropite, este excelent. Legumele cresc in pamant deci sunt de la natura. Sa mananci natural inseamna sa-ti imbunatatesti calitatea sanatatii si sa-ti prelungesti viata.

Am citit mai demult un articol intr-un ziar in care unul dintre cei mai buni nutritionisti din lume pe nume Robert Young, spunea ca 20% din alimentatia noastra ar trebui sa cuprinda alimente pe baza de proteina animala (carne) si cereale.

Restul de 80% ar trebui sa fie numai legume si in cea mai mare parte verdeturi. Aceste sfaturi sunt valabile si pentru ochii nostri, fiindca fac parte din corpul nostru si sunt chiar cele mai importante organe de simt care capteaza cele mai multe informatii din mediul inconjurator. De aceea avem nevoie de ei in stare proaspata ca si legumele si fructele pe care trebuie sa le consumam foarte des.

O sa-ti fac acum o lista cu cateva dintre cei mai importanti nutrienti (vitamine si minerale) care ajuta la imbunatatirea vederii tale:

1. Vitamina C – cea mai importanta vitamina a vederii. 25% din vitamina C din corp este consumata de ochi

2. Vitamina B complex (B1, B2, B6, B12)

3. Vitamina D – o poti obtine natural de la soare

4. Vitamina E – mentine elasticitatea muschilor oculari si a cristalinelor.

5. Vitamina A – ajuta la vederea nocturna

6. Calciul – se gaseste in lactate, branzeturi, zarzavaturi verzi si sardine

7. Zinc

8. Gluconat de cupru

9. Luteina

10. Carotenoizii

Acesta a fost un top 10 nutrienti pe care ii poti gasi intr-o alimentatie sanatoasa, in special in verdeturi.

Sper ca ti-a placut acest articol. Cert este ca informatiile din acesta iti vor fi de folos. 

In cartea pe care o gasesti mai jos in imagine si care vine insotita la pachet de toate acele 7 bonusuri, vei descoperi tot ce trebuie sa mananci si ce nu trebuie sa mananci pentru a obtine vederea pe care ti-o doresti si pe care o meriti! 

 

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)

%d bloggers like this: