Ce trebuie sa stii despre lentile de contact

Ce trebuie sa stii despre lentile de contact

  Multi oameni folosesc lentile de contact în fiecare zi, timp de ani de zile. S-au realizat paşi importanţi în construcţia lentilelor de contact şi s-au creat noi materiale.

 Totuşi, atunci când porti ceva în ochi, maresti frecarea cu materialul lentilelor şi stratul de proteine protectoare începe să se uzeze. Aceste proteine sunt importante, întrucât ele formează prima linie de apărare împotriva organismelor care pot provoca ulcere corneene şi apoi orbire. Când porti lentile de contact, înlături o parte din proteinele protectoare. Acest lucru este inevitabil. Cu cât lentilele sunt mai vechi, cu atât mai mare este frecarea şi, în consecinţă, daunele provocate de ele.

De exemplu, un set de lentile de contact stricate sau plesnite au o margine abrazivă care poate zgâria corneea.
De asemenea, lentilele de contact permit pătrunderea unei cantităţi mai mici de oxigen la cornee. Cu alte cuvinte, corneea se sufocă.

Chiar şi lentilele de contact bine întreţinute continuă să uzeze proteinele. Când cureti lentilele, fluidul de curăţare distruge aceste proteine. Totuşi, o parte din proteinele modificate rămân pe lentilele de contact. Vei începe să reacţionezi la aceste "proteine străine", asemănător cu reacţia la înţepătura unei albine.

Reacţia imunitară  generează formarea unor mici umflături pe interiorul pleoapelor. Aceste umflături sunt numite hipertrofie papilara si cresc sensIbIlitatea ochiului faţă de lentilele de contact. Gândeste-te la lentilele de contact doar ca la o soluţie temporară, folositoare în timp ce iti exersezi ochii. Foloseste-le doar ca pe un dispozitiv de antrenament.

Ai grija de ochii tai, ca ei sa aibe grija de vederea ta!

Daniel.

Imbunatatirea Vederii Natural Fara Ochelari

 

 
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)