Porți Lentile de Contact? Află mai multe despre EFECTELE lor SECUNDARE

Porți Lentile de Contact? Află mai multe despre EFECTELE lor SECUNDARE

Mulți dintre noi au nevoie de lentile de contact sau ochelari, în viața de zi cu zi. Pentru unii dintre noi, este complet imposibil de a face macar treburile casnice fara aceste instrumente.

Una dintre cele mai populare soluții pentru deficiențele de vedere o reprezinta lentilele de contact, deoarece sunt in primul rand estetice. Deasemenea sunt convenabile și ușor de utilizat. Poate că porti lentile de contact de ani sau poate numai ce ti-ai cumparat prima ta pereche – dar te-ai gândit vreodată la efectele negative pe care lentilele de contact le pot avea asupra ochilor tai in timp? Citește mai departe pentru a afla mai multe!

lentile de contactCum pot fi ochii tai afectati daca porti lentile de contact

Cu toate ca oamenii poarta tot felul de lentile de contact zilnic, nu mulți oameni nu știu că lentilele de contact pot afecta de fapt, ochii. Sa porti lentile de contact pentru prea mult timp, sa nu le cureti în mod corespunzător și sa nu le inlocuiesti la timp, toate pot duce la deteriorarea ochilor.

Lentilele de contact sunt destinate să acopere corneea și din această cauză ei împiedică ochii sa obtina cantitatea de oxigen necesară pentru ca ei sa fie sănătoși. Dacă porți lentile de contact pentru prea mult timp, iti privezi ochii de oxigen.

Acest lucru poate fi foarte dăunător pe termen lung!

Lentilele de contact prezintă, de asemenea, un risc bacterian – un film de lumina se poate construi pe lentile de-a lungul timpului. Acest film reprezinta de fapt acumularea de proteine ​​si bacterii, ambele putand cauza probleme serioase pentru ochii tăi. O grijă deosebita trebuie avuta pentru a te asigura ca ai lentile de contact curatate în mod corespunzător și că ca acea proteina nu are șansa de a se forma pe lentile.

În cazul în care bacteriile ajung in ochi în mod repetat în timp, din cauza unei acumulari pe propriile lentile de contact, poți obține unele infectii oculare foarte urâte, cum ar fi conjunctivita papilara.

Conjunctivita papilara apare atunci când pleoapa devine infectata și multe umflaturi mari apar. Aceste umflaturi irita corneea si pot provoca leziuni, dacă nu sunt tratate corespunzator. Ochii tai pot deveni foarte iritati și roșii dacă ai conjunctivita papilara. Ai putea sa simti de asemenea, ca ai ceva în ochi tot timpul – acest simptom este cunoscut sub numele de “Senzație de corp străin”. În realitate, nu există nimic în ochi; umflaturile doar iti afecteaza ochii.

Aceasta afectiune poate fi greu de tratat – trebuie să nu mai folosesti lentile de contact și sa folosesti picaturi speciale pentru ochi pe care medicul tau ti le poate prescrie. De asemenea, ai nevoie sa-ti odihnesti ochii foarte mult. TIpul acesta de conjunctivita este uneori ceva foarte dificil de care sa scapi și dacă incepi sa porti din nou lentile de contact, poți obține conjunctivita din nou!

Sa nu-ti schimbi lentilele de contact la timp poate duce, de asemenea la aceeasi afectiune.

Utilizarea pe termen lung a lentilelor de contact poate duce, de asemenea, la schimbări în grosimea corneei, schimbări în forma corneei, formarea de micro-chisturi, pierderea vederii și scăderea sensibilității corneene. În timp ce cele mai multe dintre aceste schimbări sunt reversibile, dacă se întrerupe purtatul lentilelor de contact pentru o perioadă de timp, condițiile pot reveni oricând.

Mai sunt si alte afectiuni mai puțin grave, care pot aparea daca porti lentile de contact. Acestea includ sindromul de ochi uscat, umflarea corneei, reacții alergice, inflamarea ochilor si infectii. Dacă ai oricare dintre aceste afectiuni este mai bine să consulți oftalmologul pentru tratament adecvat. Cu toate acestea, după ce ti-ai tratat afectiunile, ar trebui să te gandesti daca purtatul de lentile de contact reprezinta cea mai buna solutie pentru tine.

Trebuie sa consulti toate riscurile, chiar dacă nu ai avut niciodată o problemă cu lentilele de contact în trecut. Cele mai multe probleme care au legatura cu purtatul lentilelor de contact pot aparea in orice moment si multe pot sa apara dupa ani si ani de purtat lentile de contact.

Si atunci ce alte optiuni mai sunt?

În afară de lentile de contact, ochelari și operatie cu laser, mai există și alte opțiuni pentru corectarea vederii tale? De fapt, există alte trei moduri principale de a îmbunătăți vederea si nu oricum, ci natural! Mai mult, economic si fara riscuri…

Primul mod este reprezentat de exercitiile pentru ochi. Exercitiile pentru ochi se impart in exercitii de antrenare a muschilor oculari cat si pentru relaxarea lor.

Al doilea mod se refera la anumite tehnici si metode care trebuie puse in practica si care trebuie sa devina la fel ca exercitiile doar ca acestea sunt mai degraba non-exercitii. Cum ar fi de exemplu, clipitul mai des, schimbatul privirii la un obiect mai indepartat odata la 10-20 de minute, pastrarea corecta a distantei fata de cartea pe care o citesti sau fata de monitorul la care lucrezi si altele.

Al treilea mod are legatura cu alimentatia. O alimentatie bogata in vitamine si minerale, in special in vitamina A, C, E si minerale precum zinc, luteina si zeaxantina poate sa insemne mult, in timp, pentru ochii tai. Acesti nutrienti nu se gasesc doar in alimentatie, dar si in suplimente alimentare. Mai ales daca nu reusesti sa pastrezi o alimentatie sanatoasa cat de cat. Insa suplimentele alimentare nu inlocuiesc hrana.

Daca te intereseaza un ghid practic in care sa inveti simplu, pas cu pas, cum sa-ti imbunatatesti vederea prin modurile descrire mai sus, cartea Vedere Fără Ochelari impreuna cu cele 7 bonusuri ajutatoare si gratuite, iti sta la dispozitie.

Aplicand acele sfaturi, vei descoperi ca nu vei mai avea nevoie nici de ochelari si nici de lentile de contact. Iar operatiile laser vor iesi din discutie. Astfel ochii tai iti vor multumi pe termen lung! Pentru mai multe detalii, viziteaza acest link: http://vedereperfecta.com/imbunatatirea-vederii

 

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)