Riscurile la care îți Expui Ochii dacă Porti Lentile de Contact

Riscurile la care îți Expui Ochii dacă Porti Lentile de Contact

În cele mai multe cazuri, lentilele de contact moi sunt extrem de confortabil de purtat, chiar și atunci când sunt utilizate prima data. Cu toate acestea, există situații în care atunci cand porti lentile de contact, iti provoaca discomfort. În timp ce acestea nu sunt deobicei grave, este important să fii conștient de unele dintre cauzele ale acestui disconfort și atunci când iti pune vederea la risc.

Cauze ale disconfortului provocat de lentile de contact

Există o varietate de cauze pentru disconfortul pe care il provoaca lentilele de contact. Pentru ca lentilele să funcționeze în mod corespunzător, îngrijirea corectă este crucială, inclusiv întreținerea și programul de înlocuire recomandat de către medicul oftalmolog. Folosind aceste ghidari, iti poti mentine ochii sănătosi în timp ce porți lentile de contact.

Dacă nu reușești sa urmezi aceste ghidari pentru perioade lungi de timp, poți experimenta disconfort, precum și un potențial pentru a dezvolta probleme grave de vedere.

Există unele semne comune de disconfort, care nu sunt deobicei pentru cei care poarta lentile de contact. Cu toate acestea, acestea pot indica faptul că nu ai grijă în mod corespunzător de lentilele de contact.

Iata cateva senzatii pe care poti sa ai daca porti lentile de contact:

  • Senzatie de arsura, intepatura, iritare sau alte tipuri de durere
  • Nivelul de confort poate fi mai puțin atunci cândcontactul este introdus înochi
  • Lacrimare excesiva
  • Secretii in exces la ochi
  • Ochi rosii
  • Scăderea acuității vizuale
  • Curcubee, halouri sau vedere încețoșată
  • Fotofobie sau sensibilitate la lumină
  • Ochi uscati

În cazul în care în orice moment observi aceste simptome, este important să te debarasezi de lentile de conact imediat. Dacă observi că disconfortul sau iritarea se oprește când iti scoti lentilele, trebuie sa te uiti cu atentie la lentilele tale de contact ca sa observi daca nu sunt zgariate sau deterioarate intr-un fel sau altul.

Dacă nu există nici un defect vizibil, cauta orice murdărie, gene sau alte obiecte străine pe lentile de contact. Apoi curata-le si dezinfecteaza-le înainte de a le baga in ochi. Dacă problema sau disconfortul continuă, lentilele ar trebui să fie eliminate și ar trebui să contactezi un profesionist care sa se ocupe de ingrijirea ochilor tai.

Dacă oricare dintre simptomele de mai sus sunt ceea ce ai și nu ai lentile de contact murtare sau deteriorate, ar putea fi un semnal că ai parte de o conditie a ochilor destul de serioasa sau grava. Aceste condiții includ o infectie sau un ulcer cornean. Este important să nu reintroduci lentilele până când nu cauti tratament medical. In caz contrar poate provoca daune grave și permanente pentru ochii tai.

Există de asemenea, alte cauze care provoaca disconfort atunci cand porti lentile de contact, care sunt complet naturale și de obicei nu prezintă nici un risc grav pentru sănătatea ochilor. În scopul de a trata aceste conditii ar trebui sa-ti scoti lentilele de contact pentru o perioadă de timp si sa te ocupi doar de simptomele respective.

Imbunatatirea Vederii Natural Fara Ochelari

Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)