Exerciții Oculare Pentru Miopie

Exerciții Oculare Pentru Miopie

miopia miopieLa un moment dat in viață, foarte mulți oameni se vor confrunta cu afectiunea de miopie, adică cu dificultatea de a vedea bine la distanță. Această incapacitate a ochilor de a se concetra pe obiectele mai îndepărtate se datorează unei vederi slăbite, cauzată la rândul ei de îmbătrânirea organismului, în cele mai multe cazuri.

Totuși, există mai multe metode de corectare a miopiei. Printre cele mai comune se numără purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact, iar în unele cazuri operația poate rezolva complet problema.

Cu toate astea, cei mai mulți oameni resping ideea exercițiilor de vedere pentru a ameliora miopia.

Nu uita că ochii sunt defapt niște mușchi, iar mușchii trebuie lucrați constant pentru a fi într-o formă bună. De aceea, ochii tăi vor avea numai de câștigat în urma acestor exerciții. Antrenamentele vizuale de mai jos se pot realiza chiar la tine acasă și poți să fii sigur că te vor ajuta să îți îmbunătățești vederea.

Cât de Utile Pot Fi aceste Exerciții Oculare pentru Miopie?

Există mai multe cauze ale miopiei, iar în cazul în care aceasta e cauzată de oboseala vizuală, exercițiile de vedere pot fi foarte benefice. Însă dacă miopia este ereditară, s-ar putea ca ele să nu aibă un efect la fel de bun. Totuși, asta nu înseamnă că aceste exerciții nu îți vor aduce absolut niciun beneficiu pentru vedere.

În ce moduri te pot ajuta exercițiile vizuale:

  • Măresc capacitatea vizuală și îți ajută ochii să se concentreze mai ușor
  • Scad tensiunea oculară
  • Reduc sensibilitatea la lumină
  • Cresc forța vizuală a ochilor
  • Te pot ajuta în alte aspecte ale vederii, cum ar fi coordonarea ochi-mână, vederea periferică etc.

 

Îți Pot Garanta Exercițiile pentru Miopie un Rezultat Vizibil?

Atunci când cauza principală a miopiei este una genetică, tehnicile de mai jos nu vor avea efectul scontat. Cu toate acestea, pot fi foarte utile în aspectele de mai sus și pot chiar încetini evoluția și efectele bolii de-a lungul vieții.

Un alt factor vital pentru efectul benefic al exercițiilor este stilul de viață. Dacă îți continui obiceiurile proaste (de exemplu, statul cu ochii în calculator perioade lungi de timp), efectul lor nu va fi la fel de bun.

În plus, cantitea de nutrienți din alimentație îți poate cauza un efect mai scăzut. La fel ca orice altă parte a corpului și ochii vor beneficia de pe urma unui stil de viață sănătos în care organismul tău primește suficienți nutrienți și vitamine. În schimb, dacă nu primește cantitatea necesară, și vederea ta va avea de suferit.

 

Exercițiile Oculare pentru Miopie

Iată diferite exerciții ce reușesc să îmbunătățească miopia. Fă tot posibilul să le realizezi pe fiecare zilnic pentru a vedea un efect cât mai bun. Și nu uita, termină exercițiul înainte să treci la următorul și ai grijă să le faci pe toate una după alta, fără întrerupere.

Exercițiul Ochi-Deget

Acesta te va ajuta să te concentrezi la obiecte care se află la o distanță mai îndepărtată. Pentru asta, trebuie să stai în picioare în mijlocul camerei, cu spatele drept, față în față cu un tablou aflat pe peretele opus. Ține degetul arătător la câțiva centimetri de nas, concentrându-te la vârful lui. Înainte să treci mai departe, asigură-te că ochii tăi se concentrează la vârful degetului și nu în altă parte. 

Acum, mută-ți rapid privirea la tablou. La început, imaginea nu va fi foarte clară, dar continuă să privești tabloul până când ochii tăi se vor concentra așa cum trebuie iar imaginea se va clarifica. Pe măsură ce ți se pare mai ușor, mărește distanța dintre tine și tablou și refă exercițiul.

Exercițiul de Concentrare

În acest caz, vei avea nevoie de un creion și de ceva pe care să te așezi. Ține creionul la vreo 15 centrimetri de nas, dar fără să te uiți fix la el. În schimb, încearcă să te uiți doar puțin la el, dupa care să îți muți rapid privirea la ceva din partea opusă a camerei. Fă asta timp de câteva secunde, apoi mută-ți iar privirea la creion.

Repetă exercițiu de vreo 10 ori în fiecare zi. Pe măsură ce vederea ta devine tot mai bună, alege obiecte mai îndepărtate la care să îți concentrezi privirea.

Un alt Exercițiu cu Creion

De data asta va trebui să stai jos și să ții creionul la o distanță de ochi astfel încât să începi să îl vezi dublu. După ce descoperi care e distanța, plaseză creionul chiar înaintea acelui punct. Imaginează-ți că exact acolo se află o tablă transaparentă de X și 0.

Acum, mișcă creionul astfel încât să atingi toate pătratele imaginare, după care adu-l în poziția inițială. În timp ce îl miști, contentrează-ți ochii asupra poziției lui.

Incearcă să faci acest exercițiu zilnic și ar trebui să vezi rezultate cât de curând.

Explorarea Imaginii Camerei

Așează-te comfortabil într-o parte a camerei în care se află cât mai multe obiecte, de exemplu grădina sau livingul. Începe dintr-o parte și continua să explorezi cu privirea restul camerei. Uită-te la fiecare obiect cu atenție, pentru a-i observa toate detaliile, apoi treci la următorul. 

Pentru a efectua exercițiul corect, trebuie să privești fiecare obiect cât mai încet posibil. Asta te va ajuta să te concentrezi atât la obiectele îndepărtate, cât și la cele apropiate.

Beneficiile acestor exerciții de Vedere

Dacă faci aceste exerciții zilnic, ar trebuie să observi niște îmbunătățiri rapide la vederea ta. Dacă vrei să vezi niște rezultate și mai mari, mai poți adăuga și alte exerciții sau poți începe să iei niște vitamine ce îmbunătățesc vederea, pentru a-ți ameliora miopia. 

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)