Poți cu Operatie Laser pentru Miopie să Vindeci Miopia?

Poți cu Operatie Laser pentru Miopie să Vindeci Miopia?

Miopia este o condiție vizuala care face ca persoanele sa vada doar obiectele din apropiere clar, iar cele din departare incetosat. Această condiție de miopie apare atunci când globul ocular este prea alungit sau daca corneea  – partea frontala  a ochiului, este prea curbata.

Când se întâmplă acest lucru, imaginea se proiecteaza in fata retinei, ceea ce face ca obiectele de la distanta sa apara incetosate.

Miopia afecteaza aproape 30% dintre romani. Există unele studii care au ajuns la concluzia că apariția conditiei de miopie este o trasatura mostenita. Cu toate acestea, există  deasemenea unele noi dovezi care sprijina faptul că miopia este produsa de stres vizual cauzat de prea mult lucru de aproape. Poate ca si tie ti-a aparut in felul acesta miopie.

Semne de miopie

Una dintre cele mai comune modalități care o persoană începe să recunoască ca are miopie este faptul că obiectele de la distanță, cum ar fi un ecran de film, de televizor sau tabla apar neclare.

Un examen oftalmologic de un optometrist va fi capabil de a determina dacă suferi de miopie .

Metode de diagnostic pentru miopie

În timpul unui examen de ochi, optometristul va folosi mai multe teste pentru a masura cum se proiecteaza lumina in ochi pentru a-si da seama cat de puternice trebuie sa fie lentilele corectoare pentru miopie pe care ti le va prescrie. Cu alte cuvinte stabileste ce dioptrii vor avea noile lentile corectoare pe care le vei purta, fie sub forma de ochelari, fie sub forma de lentile de contact.

Optotipul pentru privirea la distantatratament miopie

Aceasta este unul dintre cele mai comune teste atunci când vizitezi oftalmologul. Pacientul este rugat sa citeasca literele de pe optotip, care iti va masura acuitatea vizuala sa vada daca are miopie sau alta afectiune. Această măsurătoare se noteaza cu un număr, de exemplu 6/6.

Numărul de sus reprezintă distanța la care testarea se realizează și numărul de jos reprezintă cea mai mică litera pe care persoana o poate citi. De exemplu, dacă o persoană are vederea 6/12, inseamna ca a citit graficul la o distanță de 6 de metri și cea mai mică litera, pe care a putut-o citi cu ochiul liber a fost o litera care se afla la 12 de metri.

Un foropter este un alt instrument folosit de către un optometrist pentru a testa vederea. Acesta va include plasarea unei lentile in fata ochilor și apoi se măsoară modul în care se concentreaza pe lumina folosind un instrument manual numit retinoscop.

Testarea se poate face cu sau fără utilizarea picaturilor de ochi. Scopul principal al picaturilor este de a face ca ochii sa-si pastreze concentrata privirea atunci când testarea se efectueaza. După ce toate informațiile sunt colectate medicul va fi capabil de a determina dacă pacientul suferă de miopie.

Metode de tratament pentru miopie

Există mai multe metode, care sunt utilizate ca tratament pentru miopie. Cele mai populare tipuri de tratament pentru miopie sunt:

Ochelari sau lentile de contact

Cel mai comun tratament pentru o persoană care suferă de miopie este prescrierea de lentile corectoare, sub formă de ochelari sau lentile de contact. Acestea sunt proiectate in asa fel incat imaginile sa se afiseze pe retina, pentru a putea fi vazute clar.

Există unele persoane care trebuie sa poarte doar lentile corectoare pentru anumite activități, cum ar fi condusul sau privitul la televizor. Cu toate acestea, în cazul în care condiția de miopie este gravă, individul s-ar putea sa fie nevoit sa poarte lentile corectoare tot timpul.

Ortokeratologia

Aceasta metoda este mai frecvent menționată ca terapie refractica a corneei. Aceasta este o procedura care nu necesita interventie chirurgicala. În schimb vei purta o serie de lentile de contact personalizate, care sunt extrem de rigide. Aceste lentile vor remodela curbura corneei în mod treptat. Aceste obiective vor pune presiune asupra corneei ochiului, în scopul de a se aplatiza. Acest lucru va schimba modul în care lumina intra ochi și modul în care ea se proiecteaza pe retina.

Operatia refractiva

Dacă suferi de un nivel ridicat de miopie, opțiunile de chirurgie refractiva sunt disponibile. Această procedură implică implantarea unei lentile mici, plasate direct în ochi, care are corecția optică dorită. Aceasta procedura se refera la inlocuirea cu vechiului cristalin (cel natural) cu unul artificial. Implantauri de cristaline. Operatia este foarte similara cu cele care sunt utilizate pentru pacientii care sufera de cataracta.

Chirurgie LASIK folosita ca tratament pentru miopie

În loc de a scoate țesutul de pe suprafața corneei, operatia LASIK va elimina tesutul din straturile interioare. Pentru a efectua acest lucru, suprafața exterioară a corneei este tăiata și apoi data inlaturi, pentru a putea ajunge la tesutul din interior. Apoi, laserul este utilizat pentru a elimina complet cantitatea exactă de tesut din cornee, care este necesar pentru a remodela cu succes ochii. Odată ce remodelarea este finalizată, partea exterioară a tesutului este pusa înapoi în poziția corectă pentru a permite vindecarea.

Când operatia LASIK este utilizata ca tratament pentru miopie, eficacitatea este limitată datorită cantității de țesut din cornee, care poate fi scos în siguranță. În unele cazuri, persoanele care au miopie foarte mare au corneele prea subtiri pentru LASIK. În schimb, aceste persoane ar putea avea nevoie de cristaline mici implantate in ochi.

Tratament natural pentru miopie

Sa tii minte ca exista o multime de riscuri implicate in interventiile chirurgicale. Nu există nici un motiv să-și asume riscul pe care operatia LASIK il prezinta, atunci când există sunt metode naturale si eficiente pentru imbunatatirea vederii.

Tehnicile naturale de îmbunătățire a vederii constau in exercitii pentru ochi si nu numai. Acestea  oferă un plan dovedit care te va ajuta sa-ti imbunatatesti vederea in mod natural. Când iti incorzi și relaxezi mușchii oculari (ca si orice altă parte a corpului tau) iti vei îmbunătăți in timp vederea și vei reusi sa scapi de miopie sau alta afectiune oculara fara ochelari, lentile de contact sau operatii cu laser.

Doresti să afli mai multe despre imbunatatirea vederii natural si exercitiile pentru ochi?

Afla mai multe de AICI: http://vedereperfecta.com/imbunatatirea-vederii

 

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)