fbpx
Cum se Măsoară Acuitatea Vizuală?

Cum se Măsoară Acuitatea Vizuală?

acuitatea vizuala  In cazul in care nu stii cum este masurata acuitatea vizuala, iti voi explica in acest articol mai multe despre acest subiect. Daca poti vedea o litera ce are dimensiunea de 9 milimetri de la distanta de 6 metri, atunci inseamna ca ai o vedere de 6/6. Aceasta indicatie arata ca acuitatea vizuala este foarte buna.

  Daca poti vedea de la 12 metri litere create pentru a fi vazute de la 6 metri, atunci tu ai o vedere de 2 ori mai buna, iar acuitatea ta vizuala poate fi notata cu 6/3.

   In secolul 19 a existat un oftalmolog olandez pe nume Herman Snellen care a inventat  tabelul Snellen, acesta fiind practic un optotip. El a creeat acest optotip (plansa cu litere cu care iti este testata vederea cand te duci la oftalmolog) cu ajutorul unui asistent care avea o vedere excelenta si pe a carui vedere a folosit-o ca etalon pentru o vedere perfecta.

Distanta de 6 metri este importanta deoarece ochiul, pentru toate intrebuintarile practice se acomodeaza pana in 6 metri. Daca un obiect este vazut clar la acea distanta, atunci si obiectele mai indepartate vor fi vazute tot clar.

Snellen a plasat litere de 9 mm intr-un rand, iar asistentul lui a putut sa le citeasca de la 6 metri. Acel rand s-a notat cu 6/6.

Cand toate literele de pe randul 6/6 pot fi vazute cu un singur ochi de la 6 metri clar, atunci se spune ca vezi foarte bine de la distanta. Literele mai mari corespund vederii cu o acuitate mai slaba de 6/6.

O simpla modalitate de a masura acuitatea vizuala, reprezinta abilitatea de a face diferenta intre 2 puncte cand sunt puse impreuna foarte aproape. Aceasta metoda a fost folosita de arabi cand isi alegeau calaretii. O persoana cu o vedere normala, poate distinge 2 puncte de la 10 metri, suficient ca acele puncte sa aibe o distanta de 1 milimetru intre ele.

Oftalmologul tau are rolul de a-ti masura acuitatea vizuala pentru a-ti prescrie dioptriile pe care trebuie sa le porti la ochelari sau la lentilele de contact pentru a vedea clar de la 6 metri.

Lentilele corectoare vor compensa eroarea de refractie a vederii ca tu sa ai o vedere de 6/6(normala). Insa este important sa realizezi ca purtatul lentilelor de contact sau a ochelarilor nu fac absolut nimic pentru a-ti imbunatati vederea. Vezi bine doar cand porti acele lentile, nu si cand le dai jos.

Daca vrei sa afli cum iti poti masura dioptriile de acasa fara sa mai dai bani la oftalmolog, gasesti instructiuni in cartea Vedere Fără Ochelari. Totodata, pe langa masuratul dioptriilor, iti poti alege etaloane (cu ajutorul metodei masurarii dioptriilor descrisa in carte), pentru ca tu sa lucrezi cu ochii tai, facand exercitii speciale si in felul acesta sa-ti poti monitoriza treptat dioptriile si progresul vederii tale. 

 

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)

%d bloggers like this: