fbpx
Exerciții de Vedere pentru Ochi Anti-Prezbitism | Elimină Prezbitismul

Exerciții de Vedere pentru Ochi Anti-Prezbitism | Elimină Prezbitismul

 

Prezbitismul apare atunci când ochii nu se mai pot concentra la obiectele apropiate. Deşi nu se ştie sigur care este motivul acestei schimbări, cele mai multe surse spun că principala cauză la prezbitism ar fi slăbirea muşchilor ce controlează lentilele ochilor.

În cele mai multe cazuri, această afecţiune apare în urma îmbătrânirii. La fel cum fiecare parte a corpului începe să cedeze la un moment dat, acelaşi lucru se întâmplă şi cu vederea.

prezbitism

Câteva dintre simptomele prezbitismului sunt: 

  • Obiectele apropiate nu se pot vedea clar
  • Ochi obosiţi
  • Imposibilitatea de a vedea în lumină slabă
  • Obiectele mici sau semnele subţiri nu se văd bine

Pe măsură ce vederea ta devine tot mai slabă, vei face tot posibilul să tratezi această problemă. Şi deşi soluţiile de tratament cele mai comune sunt ochelarii sau lentilele de contact, acestea din urmă pot uneori să înrăutăţească problema. Atunci când începi să foloseşti lentile de contact împotriva prezbitismului, vei vedea că ele trebuie schimbate frecvent cu unele mai tari, din cauză că vederea ta se deteriorează tot mai mult.

În anumite cazuri, unele persoane apelează chiar la operaţie. Însă pe lângă faptul că e foarte scumpă, operaţia nu garantează reuşita şi poate duce chiar la nişte efecte adverse destul de neplăcute. La fel ca şi în orice altă operaţie, se pot întâmpla lucruri neprevăzute şi poţi ajunge chiar să nu mai vezi deloc.

Dar pentru cei care nu vor să meargă pe mâna niciuneia din cele 2 soluţii riscante de mai sus, există o altă variantă. Exerciţiile pentru ochi pentru prezbitism te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti vederea într-un mod natural.

Totuşi, înainte de a vedea ce exerciţii te-ar putea ajuta, trebuie să te asiguri de un lucru. Corpul tău preimşte destule vitamine şi minerale pentru a profita din plin de beneficiile acestor exerciţii pentru prezbitism?

Printr-un aport suficient de vitamine şi minerale, fiecare parte a corpului tău, inclusiv ochii, vor rămâne într-o formă bună mai mult timp.

Dar dacă alimentaţia ta zilnică nu e cea corespunzătoare, anumite suplimente alimentare te-ar putea ajuta. În acest fel, ochii tăi se vor menţine în formă timp îndelungat, la fel şi corpul tău.

Spre deosebire de alte probleme de vedere, prezbitismul poate fi ameliorat chiar de acasă, prin anumite exerciţii. Toate aceste exerciţii au ca scop întărirea muşchilor responsabili de concentrarea asupra obiectelor apropiate. La fel ca în cazul oricăror muşchi, aceştia trebuie contractaţi şi relaxaţi pentru a depune mai mult efort ca de obicei.

Exerciţiile de încălzire

Acestea se fac înainte de a începe exerciţiile propriu-zise. Rolul lor e de a relaxa muşchii oculari şi de a creşte fluxul sanguin la nivelul ochilor. La rândul lui, acest lucru va creşte cantitatea de oxigen care ajunge la nivelul ochilor şi îţi va îmbunătăţi vederea.

În timp ce ţii ochii închişi, roteşte-i de 10-15 ori în direcţia acelor de ceasornic. După ce ai terminat, roteşte-i în direcţia opusă. Fă asta înainte să începi exerciţiile propriu-zise şi nu uita să îţi ţii ochii închişi pe tot parcursul lor.

Apoi deschide ochii şi aşteaptă câteva secunde, pentru a-i ajuta să îşi recapete concentrarea. Acum eşti gata pentru următoarele exerciţii.

Concentrarea pe obiecte îndepărtate

Ţine un obiect mai mic la vreo 15 cm de faţa ta, de exemplu un creion sau chiar degetul arătător. Concentrează-te la el timp de un minut şi jumătate, după care mută-ţi privirea la vreo 3 metri în faţă, dar păstrând aceeaşi direcţie.

Dacă e posibil, încearcă se te uiţi la ceva drept în faţă. Odată ce ochii tăi s-au concentrat la obiectul îndepărtat, revino cu privirea la cel din faţa ta şi uită-te la el vreo 90 de secunde. Repetă exerciţiul de 5-6 ori.

Concentrarea pe lungimea braţelor

Ideea acestui exerciţiu e aceeaşi ca la precedentul. În acest caz, trebuie să îţi distanţezi braţele de corp şi să îţi poziţionezi mâinile aşa încât să poţi ridica degetul mare. Concentrează-te la el, apoi adu-l uşor spre faţă şi continuă să îţi menţii privirea asupra lui.

Când devine prea greu să te concentrezi la el, mută-ţi braţul înspre exterior, dar continuă să te uiţi la degetul mare.  Încearcă să faci asta timp de 3-5 minute, dar nu te uita în altă parte decât la deget.

Exerciţiul cu ceasul

Fă-l chiar la final, imaginându-ţi că ai în faţa ochilor un ceas. Mişcă-ţi ochii pe verticală de la 6 la 12 de 20 de ori. După aceea, mută-i de la 9 la 3 tot de 20 de ori.

După ce termini, închide ochii şi lasă-i să se relaxeze puţin.

Exerciţii de vedere pentru prezbitism

Odată ce faci aceste exerciţii şi ai o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale, vei putea să te bucuri de o vedere mai bună pentru mai mulţi ani. Pe măsură ce îmbătrânim, vederea noastră va începe să scadă, iar acest lucru e complet normal.

Pentru a combate procesul îmbătrânirii, fă aceste exerciţii zilnic. Oricum, nu ar trebui să îţi ia mai mult de 20 de minute. Este un preţ mic de plătit pentru a-ţi îmbunătăţi vederea natural, fără lentile de contact sau operaţii costisitoare. 

Ai prezbitism si vrei sa afli cum il poti elimina mai eficient? Intra AICI! 

imbunatatirea vederii fara operatii laser ochi

Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)

%d bloggers like this: