Exista tratament pentru prezbitism?

Exista tratament pentru prezbitism?

tratament pentru prezbitism  Acest articol se va imparti in 6 mici subiecte si anume:

1. Ce este prezbitismul?

2. Care sunt simptomele prezbitismului?

3. Ce cauzeaza prezbitismul?

4. Cum este prezbimitismul diagnosticat?

5. Exista tratament pentru prezbitism?

6. Cum poate ajuta Vedere Fara Ochelari prezbitismul?

Si o sa incep pe rand cu primul subiect…

Ce este prezbitismul?

Prezbitismul nu este o boala, ci mai degraba  conditie a ochilor. Prezbitismul este o problema de vedere care apare la persoanele ce au depasit 40-50 de ani.

Cum se manifesta prezbitismul?

Pentru cei care văd bine la distanță, primele semne constau în dificultatea citirii literelor mărunte, în special când lumina este de slabă intensitate sau se manifestă prin fenomenul de obosire al ochilor după perioade de citit îndelungate.

Prezbitismul se manifestă prin pierderea calității vederii în două cazuri distincte: la distanță (miopia) și/sau la apropiere (hipermetropia).

 

Ce cauzeaza prezbitismul?

Prezbitimul reprezinta practic pierderea progresivă a elasticității cristalinului odată cu înaintarea în vârstă la care se adaugă, ca factor agravant, pierderii puterii de contractare și relaxare a mușchilor ciliari (mușchi ce controlează bombarea cristalinului).

O alta cauza a prezbitismului, este lipsa NUTRITIEI corespunzatoare. NUTRITIA are un rol foarte important in rezolvarea tuturor problemelor de vedere, in special in cazul prezbitismului si astigmatismului.

Insa pierderea progresivă a elasticității cristalinului odată cu înaintarea în vârstă, este mai degraba un efect, nu o cauza. O alta cauza inafara de alimentatia necorespunzatoare, este lipsa antrenamentului muschilor oculari. Dupa cum am mai spus ochii la fel ca orice alt organ din corp are muschi. Are muschi intrinseci(interni) si muschi extrinseci(externi – 6 perechi).

O nutritie nesanatoasa, lipsita de vitamine si minerale, dar mai ales bogata in grasimi, sare si zaharuri, duce la o inrautatirea vederii si chiar pierderea elasticitatii cristalinului.

Cum este prezbitismul diagnostificat?

O examinare oftalmologica completa, va include si testele pentru a verifica daca ai prezbitism.

 

Cum poate fi tratat prezbitismul?

Medicii prescriu ochelari cu lentile bifocale, insa acestia nu sunt solutia la cauza problemei tale de vedere. Ci la cauza efectului pe care prezbitismul il are. Este valabil si pentru lentilele de contact bi-focale sau tri-focale.

Ai putea sa incepi prin imbunatatirea dietei tale si prin miscarea ochilor mai des, pentru a intari, dar si pentru a relaxa muschii oculari. Deasemenea nici operatiile cu laser nu reprezinta o solutie optima. Pentru ca sunt scumpe si prezinta riscuri. Iar daca vei suferi complicatii dupa ce faci o operatie cu laser, te va mai costa in plus suferinta si bani, pentru rezolvarea problemei/problemelor de vedere pe care le-ai dobandit. Si tot nu vei avea garantia ca vederea ta s-a imbunatatit definitiv.

Dupa probabil cativa ani exista riscul de a aparea din nou aceleasi afectiuni oculare sau/si altele si asta pentru ca tu nu ai invatat cum sa-ti folosesti in mod sanatos si eficient ochii. Si anume, cum sa antrenezi ochii si cum sa ii relaxezi atunci cand ii simti obositi.

Daca faci un obicei de a ramane cu privirea atintita un timp mai indelungat, in timp ce citesti sau privesti ceva la monitor, la televizor sau in carti, atunci fii sigur ca vederea ta se va inrautati!

 

Cum poate ajuta cartea Vedere Fără Ochelari?

In cartea tiparita sunt metode pentru a elimina orice problema de vedere, inclusiv prezbitismul, asa ca nu conteaza prea mult ce varsta ai. Chiar si daca esti in varsta, este normal sa-ti poti imbunatati vederea natural daca iti lucrezi muschii oculari asa cum trebuie.

Si tot la fel de normal este sa ai o vedere sanatoasa la fel ca intregul corp, daca adopti o alimentatie sanatoasa bogata in vitamine si minerale. Daca consumi multe fructe si legume, in special verdeturi, fii sigur ca in timp asta va ajuta la imbunatatirea vederii tale, alaturi de exercitiile care sunt trecute in carte.

Exercitiile sunt complementare cu alimentatia sanatoasa. Ai putea sa-ti imbunatatesti vederea doar prin exercitii, insa daca nu ai grija si de nutritia ta, iti va fi foarte greu si vei fi departe probabil de rezultatele pe care le astepti. Asa ca vreau sa stii ca aceasta carte pe care am scris-o au ajutat si persoane care au avut prezbitism si chiar mai multe probleme de vedere simultan.

P.S: Pentru a afla cum te poate ajuta cartea Vedere Fara Ochelari daca ai prezbitism, click pe imagine!

imbunatatirea vederii, operatii laser ochi
Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)