fbpx
Strabismul poate fi tratat natural

Strabismul poate fi tratat natural

tratament strabism, strabismulVorbisem in articolul anterior despre ce este strabismul, care sunt cauzele, simptomele acestuia si cum poate fi diagnosticat si corectat, insa nu in mod natural.

 In acest articol voi vorbi despre cum se poate trata strabismul in mod natural.

  Oftalmologul William H. Bates M.D. (1920) concluziona că strabismul era cauzat nu de forţa muşchilor, ci de încordare. În această privinţă, considera că nu enicio diferenţă între miopie, prezbitism şi astigmatism. Toate erau probleme funcţionale ce răspundeau la antrenarea ochilor.

Trebuie mentionat ca, chirurgia ar trebui luata in serios doar in cazul in care strabismul are o conditie severa si toate celelalte optiuni(ochelari cu lentile prismatice, exercitiile oculare, purtarea ocluzorului) au fost eliminate.

Operatia corectează poziţia ochiului, aşa că aparenţa cosmetică este îmbunătăţită. Totuşi, vederea nu este mereu îmbunătăţită, atunci când scurtăm sau repoziţionăm muşchii ochiului.

Lentilele prismatice sunt practic ca si celelalte lentile pentru celelalte probleme de vedere. Vezi bine cat timp le ai pe ochi, dupa aceea cand dai jos ochelarii sau lentilele de contact problema e aceiasi. De aici putem trage inca odata concluzia, ca lentilele au rolul de a elimina efectul unei probleme de vedere, insa nu are rolul de a trata si cauza. Adica problema de vedere in sine… si asta nu face decat sa duca la mai multa frustrare celor implicati.

Copiii răspund foarte repede la antrenarea ochilor şi sunt foarte uşuraţi că nu mai trebuie să poarte ceva pe ochi, sau să urmeze tratamente incomode.

In cazul strabismului,trebuie să relaxăm muşchii care sunt prea tensionaţi şi să întărim muşchii care sunt prea relaxaţi. Cu alte cuvinte, să încercăm să încurajăm un echilibru natural al modului în care cei doi ochi se coordonează.

Acum am sa-ti prezint un exercitiu pentru strabism, pe care merită să-l încerci

NOTĂ: Exercitiul de mai jos nu inlocuieste sfaturile si recomandarile medicale! 

Cu toate că te-ai lamurit pana acum cat de mult te-au ajutat cele din urma si cat de mult (nu) ti-au imbunatatit vederea, ochelarii de vedere si lentilele de contact…

 

Pendularea în faţa oglinzii

1. Stai cu picioarele uşor depărtate, cu spatele la oglindă. Dacă ochiul stâng se întoarce spre interior, atunci  acopera-ti ochiul drept cu o mână şi priveste drept înainte cu ochiul stâng.

2. Apoi răsuceste-ti încet trunchiul corpului spre stanga, până când iti vezi ochiul stâng în oglindă. Revino încet în poziţia iniţială.

3. Daca ochiul stang se suceste spre exterior, acopera ochiul drept cu o mana, dupa care priveste tot inainte cu ochiul stang. Apoi, rasuceste-ti trunchiul de data asta spre dreapta pana iti vezi ochiul stang (cel cu strabismul).

4. Daca ochiul drept are strabism si se intoarce (suceste) spre exterior, atunci acopera ochiul stang cu o mana si apoi roteste-ti trunchiul incet spre stanga pana iti vezi ochiul exotrop (dreptul) in oglinda.

5. Daca ochiul drept are strabism si se intoarce (suceste) spre interior, atunci acopera ochiul stang cu o mana si apoi rosteste-ti trunchiul incet spre dreapta pana iti vezi ochiul esotrop (dreptul) in oglinda.

Scopul acestui exerciţiu este să încurajăm mereu ochiul divergent să se îndrepte. Aşa că, începe răsucirea în direcţia în care vrei să îndrepţi ochiul. Dacă ochiul se întoarce prea mult spre dreapta, atunci trebuie să te întorci mereu spre stânga.

Practica acest exercitiu de cel putin 5-6 ori pe zi in fiecare zi si s-ar putea sa fii incantat de rezultate. Acesta este unul dintre exercitiile pentru strabism pe care le poti gasi in ghidul tiparit Vedere Fara Ochelari.

Am ales sa-ti prezint acest exercitiu fiindca este usor de inteles si destul de usor de aplicat. In carte mai sunt exercitii probabil unele putin mai decat acesta, dar mai eficiente.

Dupa parerea mea, toate merita testate! Esti liber să afli ce contine intregul pachet  “Vedere Fara Ochelari”  dar si sa descoperi povestea din spatele acestuia, de la cum a ajuns sa fie creeat la ce impact a avut apoi asupra a mii de oameni. 

imbunatatirea vederii fara operatii laser ochi

Recomandă mai departe
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Ți-a placut articolul? Recomandă-l te rog mai departe :)