Dezavantaje ochelari de vedere si lentile de contact

Motivele Pentru Care Ar Trebui Să Renunți La Ochelari De Vedere Sau La Lentile De Contact Și Cel Mai Rezonabil Mod De A O Face…

NOTĂ: Sfaturile si recomandarile de mai jos, nu inlocuiesc sfaturile si recomandarile medicale! 

Cu toate că te-ai lamurit pana acum cat de mult te-au ajutat cele din urma si cat de mult (nu) ti-au imbunatatit vederea, ochelarii de vedere si lentilele de contact…

Când vederea ta este slabă, ochelarii de vedere lentile de contact reprezintă un mare ajutor atunci când faci ceva important din activitățile zilnice care necesită concentrare și precizie, cum ar fi condusul, cititul etc.

Totuși, majoritatea oamenilor își dau jos ochelarii doar atunci când se pun în pat sau când fac un duș.

 Chiar este nevoie să-i poarte tot timpul?

Dincolo de asta, cunoști pe cineva care și-a îmbunătățit vederea, purtând ochelari de vedere sau lentile de contact?

Lentilele corectoare nu elimină dioptriile pentru care sunt prescrise, ci doar FAC CA OCHII SĂ SE ADAPTEZE LA ACESTEA. 

Deci, vederea ta va fi cel puțin la fel de slabă… și din ce în ce mai slabă!

DE ACEEA CRESC DIOPTRIILE, ÎN LOC SĂ SCADĂ!!

      Doctorul are rolul de a trata problema nu și de a o vindeca. El îți va da ceva (picaturi, prescriptii, ochelari etc) care să trateze efectul problemei, însă nu și cauza. Îți va da ceva care sa “ascunda” problema, ca să te facă să trăiești comfortabil cu aceasta. Și totuși, problema respectivă continuă să-i facă rău corpului tău.

Dar cum rămâne cu vindecarea? Tratarea cauzei, nu a efectului… puțini medici te pot ajuta sa realizezi asta cu adevărat!

De ce ar trebui sa începi să renunți la ochelari de vedere sau lentile de contact?

ochelari sau lentile de contact

Pentru a raspunde la această întrebare, noi trebuie să știm cum funcționează ochii noștri atunci când privesc anumite obiecte. Ochii noștri se comportă ca un aparat de fotografiat digital când se focusează pe un anumit obiect.

Ochii își schimbă des focalizarea în funcție de distanța obiectului la care privim. Irisul se comportă ca și diafragma unui aparat de fotografiat digital, pupila dilatându-se și contractându-se în funcție de câtă lumină permite să intre în ochi.

Mușchii extrinseci (muschii externi ochilor) au rolul de a schimba forma globilor oculari atunci când privirea se focalizează pe anumite distanțe la diferite obiecte. În timp ce aceștia schimbă forma globilor oculari, ei mai au rolul de a muta retina mai departe sau mai aproape de cristalin, depinde de distanța obiectelor.

Mușchii ciliari (care sunt atașați de cristalin) au fibre mici și astfel asigură reglarea fină a imaginii obiectului (pe retină), modificând forma cristalinului.

După cum poți vedea, toate componentele ochiului sunt într-o mișcare interdependentă.

Cand purtam ochelari de vedere, DEZAVANTAJUL este că noi oferim ochelarilor, cea mai mare parte din munca (necesară) de concentrare a ochilor.

Prin urmare, dacă porți ochelari de vedere, încearcă asta: uită-te la ceva în stânga și apoi la ceva în dreapta…

*

*

*

Ți s-au miscat doar ochii sau ți-ai mișcat și capul? Poziția fixă a ochelarilor în fața ochilor tăi și abilitatea de a vedea clar doar cand privești prin centrul lentilelor, te face probabil să-ți miști mai mult capul, decât ochii. În felul acesta, mușchii oculari nu mai lucrează așa cum trebuie să lucreze.

Ochelarii nu-ți oferă o vedere periferică de calitate. Acesta este un alt dezavantaj al ochelarilor de vedere.

Ce se intampla cu astronautii care se intorc pe pamant dupa mai multe luni petrecute in spatiu? Dacă nu ar avea in aeronavă aparate de fitness, ei în mod normal nu prea ar putea sa mearga, deoarece muschii picioarelor le-ar fi foarte slabiti, atrofiati.

In cazul muschilor oculari, situatia nu este deloc diferita. Este logic ca daca nu-ti misti ochii suficient de des, nu clipesti si in schimb te holbezi mult timp cand ai activitati de-aproape, fii sigur ca muschii ochilor tai se vor atrofia, vederea ta se va slabi, iti vor creste dioptrii si bineinteles ca daca te vei duce la medic, acesta iti va recomanda niste ochelari de vedere pe care va trebui sa-i porti fie ca iti place, fie ca nu.

Iar daca alegi lentile de contact, să știi că nici acestea nu reprezintă o soluție viabilă, deoarece si acestea au dezavantajele lor, unele mai daunatoare decat ochelarii in sine. Știm că lentilele de contact chiar dacă sunt estetice, pot deveni periculoase pentru ochi dacă nu sunt sterile atunci când le foloseşti. De altfel, cu timpul ajunge sa-ti vatameze corneea oricat de bine intretinute ar fi, chiar si cele care contin 50% apa.

Si uite asa, periodic, torni bani in buzunarele oftalmologului si arunci cu bani pe lentile din ce in ce mai puternice. Pana cand? Pana vei ajunge sa porti ochelari de vedere cu lentilele groase ca fundul de borcan? Cand tu de fapt trebuie sa inveti cum sa vezi clar.

Este crucial să inveti sa-ti antrenezi ochii si sa-i relaxezi eficient!

De asemenea, este bine sa adopti o alimentatie bogata in vitamine si minerale și sa dobandesti obiceiuri care iti imbunatatesc vederea!

Daca ti-a placut articolul, nu uita te rog sa-l transmiti mai departe 🙂

Vrei Să-ți Corectezi Vederea 100% NATURAL,Simplu Și Eficient?

Acum ai la Dispoziție un Sistem COMPLET pentru Îmbunătățirea Vederii Tale!În cazul în care nu ai citit și celelalte articole din seria de cele 4 ARTICOLE ESENTIALE, îți recomand să o faci cât timp mai sunt expuse pe site:www.VederePerfecta.com