Mituri si adevaruri despre imbunatatirea vederii

Mituri Și Adevăruri Despre Ochii tăi, Îmbunătățirea și Deteriorarea Vederii Tale

Cu toate ca majoritatea oamenilor se tem sa nu-si piarda cel mai pretios cadou pe care l-au primit si anume vederea, doar cativa dintre acestia fac ceva pentru a o pastra clara si sanatoasa sau pentru a si-o imbunatati.

   Mai trist este ca majoritatea dintre cei care au probleme de vedere se impaca cu gandul ca nu prea au ce sa faca in legatura cu asta si ca va trebui sa se obisnuiasca cu ochelari sau cu lentile de contact!

Adevarul este ca mai multi factori contribuie la o astfel de atitudine:

​- insuficiente informatii despre vedere si despre cum functioneaza ochii 

– necunoasterea cauzelor si riscurilor celor mai comune afectiuni oculare

 insuficiente exercitii fizice si oculare

– subestimarea obiceiurilor simple pentru un stil de viata sanatos unde intra si obiceiurile alimentare

– lista poate continua…   

Indiferent de motivul pentru care o persoana esueaza in a avea grija asa cum trebuie de ochii sai, realitatea este ca multe probleme de vedere sunt reversibile, iar acesta este unul dintre motivele pentru care scriu aceste articole introductive.

Mituri vs. Adevăruri

Spuneam ca factorii ereditari si cei din mediu, pot duce la o deteriorare a vederii, datorita obiceiurilor nesanatoase, a alimentatiei necorespunzatoare si lipsa vizitelor la oftalmolog. Este evident ca o persoana nu poate fi constienta in legatura cu tot ce este bun (sau rau) pentru vedere, dar sa cunoasca principalele mituri si adevaruri despre vedere este necesar.

Sa aruncam o privire peste cele mai populare mituri si adevaruri despre vedere…

Mitul #1: “Lentilele de contact pot stopa agravarea miopiei”

Adevar: Multi oameni cred ca daca poarta indelungat lentilele de contact isi vor vindeca miopia. Totusi, nu exista nicio dovada stiintifica care sa demonstreze concret ca purtarea lentilelor de contact pe o perioada indelungata, poate produce o imbunatatire considerabila a vederii, inclusiv eliminarea miopiei.  

Mitul #2: “Purtatul lentilelor corectoare te va face sa devii dependent de acestea”

Adevar: Lentilele corectoare se folosesc pentru a corecta vederea incetosata. Purtatul prelungit a lentilelor nu va duce la o dependenta in totalitate, ci mai degraba ochii se vor adapta acestora, ceea ce nu este un lucru bun, deoarece muschii oculari se atrofiaza si atunci nu e de mirare ca in timp dioptriile cresc in loc sa scada.

Mitul #3: “Privitul indelungat la TV dauneaza ochilor”

Adevar: Multi specialisti din domeniul oftalmologiei considera ca privitul indelungat la televizor nu creaza neaparat deficiente oculare. Provoaca mai degraba incordarea muschilor oculari si in unele cazuri dureri de cap, iar acestea sunt semne care duc la deteriorarea vederii!

Mitul #4: “Cititul excesiv nu este una dintre cauzele pentru vedere slaba”

Adevar: Studiile au aratat ca cititul in mod  excesiv este una dintre principalele cauze pentru miopie, DAR daca se citeste intr-o camera slab luminata. Asa ca, de-acum inainte daca mai vrei sa citesti o carte noaptea la lumina lampii sau la orice bec sub 100 W, mai gandeste-te odata!

Mitul #5: Exercitiile pentru ochi agraveaza problemele de vedere

Adevar: Asta este ca si cum ai spune ca exercitiile fizice pe care le faci la sala sau orice sport ai practica, iti dauneaza muschilor. Da, iti poate dauna daca fortezi prea mult – bineinteles! Dar de aceea mai exista si tehnicile de relaxare, care sunt foarte simple. Cea mai simpla tehnica de relaxare este sa iei o pauza. Este logic, nu-i asa?

Pe langa asta mai sunt si alte tehnici care nu implica nicio dificultate deoarece nimic nu este dificil in a te relaxa.

Mitul #6:  „Mancarea pe care o consum NU are legatura cu ochii mei”

Adevar Toate mancarurile consumate au un impact direct asupra tuturor organelor din corp. Anumite tipuri de mancaruri si metode de preparare pot avea un efect negativ asupra ochilor si pot duce la vedere slaba.

Mitul # 7: Folosirea calculatorului este daunator pentru ochi!

Adevar: Folosirea calculatorului nu-ti afecteaza direct ochii! Dar daca petreci multe ore in fata calculatorului, fara sa clipesti in mod regulat si daca mai stai cu ochii aproape de monitor – ei bine, toate acestea iti vor slabi vederea si iti vor provoca de regula, miopia.

Acestea au fost cele 7 mituri pe care am vrut sa ti le prezint si sa-ti vorbesc mai in detaliu despre ele.

Vrei Să-ți Corectezi Vederea 100% NATURAL, Simplu Și Eficient?

Acum ai la Dispoziție un Sistem COMPLET pentru Îmbunătățirea Vederii Tale!

În cazul în care nu ai citit și celelalte articole din seria de cele 4 ARTICOLE ESENTIALE, îți recomand să o faci cât timp mai sunt expuse pe site: www.VederePerfecta.com

%d bloggers like this: